Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Farm To Desk

Farm To Desk
Mitől is jobb, ami friss? Mi a "Farm to Desk" avagy "gazdától az asztalra" elve? Miért hiszünk a farm to table azaz közvetlenül a termelőtől való vásárlásban? Miért a Fruitbox.hu szolgáltatása amire szüksége van?

Farm to desk: mitől is jobb, ami friss?

Haraptál már jóízűt egy frissen szedett almába? Ha van gyümölcsfád, vagy valaha szüreteltél, biztosan nem bírtad megállni, hogy az illatozó, harsogó szemekből egyet meg ne kóstolj. Egészen más egy helyben szüretelt gyümölcsbe belevájni a fogunkat, de a konyhakertből szedett zöldségek is sokkal zsengébbek. Az ízek karakteresebbek, a termés szaftos, a fáról vett almáról nem véletlenül mondjuk, hogy „ropogtatjuk”.

Ha lepréseljük otthon, vagy turmixot készítünk, akkor is kiérezni az érett gyümölcsök élettel teli zamatát, ráadásul azt is tudjuk, hogy biztos forrásból származik. A Simon Gyümölcs Fruitbox.hu farm to desk programmal azokra gondoltunk, akik az év minden szakában élvezni szeretnék az érett, friss gyümölcsök üdítő ízeit. Családi gazdaságunkban kezdettől fontos volt, hogy csak olyan terméseket válogassunk, amit mi is szívesen tennénk az asztalra. Ugyanezt osztjuk meg veletek is.

Mi a „Farm to desk”, avagy „gazdától az asztalra” elve?

A farm to desk, avagy farm to table kifejezés itthon is leginkább az angol formában terjedt el, de átültethetjük magyarra úgy is, hogy „gazdától az asztalra”. A frappáns megnevezés a tengeren túlról származik, ahol nagyjából a kétezres években kezdett megfogalmazódni a farm to desk iránti társadalmi igény. Az elv lényege, hogy közvetlenül a termelőtől származzon az alapanyag vagy termék, amit fogyasztunk.

Ebből az egyszerű kikötésből számos előny származik. Egyfelől támogatod vele a kistermelőt, valóban azt, aki a zöldséget, gyümölcsöt termeszti, avagy az állatokat tenyészti. Másfelől pontosan tudhatod, honnan származik, amit aztán a reggeli mellé fogyasztasz. A termék nem fut végig a nagybani piacok, kereskedők, feldolgozók és hipermarketek többszörös láncán, nincs bizonytalan eredetű és minőségű alapanyag benne, nemes egyszerűséggel közvetlenül a termelőtől érkezik hozzád. Ebből következik az is, hogy könnyebben le tudod ellenőrizni, milyen forrásból és mit eszel. Hiszen elég, ha csak megkérdezed azt a termelőt, akitől közvetlenül vásárolsz.

Ilyen formában a farm to desk gondolkodás kéz a kézben jár az egészségtudatos táplálkozással, illetve a helyi kistermelők támogatásával. Nem utolsó sorban pedig az arctalan vásárlást is egy közvetlenebb, személyesebb kapcsolat váltja fel. Ha valaha is szeretnél ellátogatni hozzánk Sastelekre, várunk szeretettel!

Miért hiszünk a farm to table, azaz közvetlenül a termelőtől való vásárlásban?

Családi vállalkozás vagyunk, és szeretjük a gyümölcsösünket. Számunkra érdekes és lényeges, hogy milyen egy-egy gyümölcslevünk íz világa; almalevünk titkos receptjén például hosszú éveket dolgoztunk. Számít, hogyan tudjuk a feldolgozás során a lehető leginkább megőrizni az alapanyagok vitamin és ásványi anyag tartalmát. Fontos, hogy a környezetre tekintettel legyünk és fenntarthatóan gazdálkodjunk. És az sem mindegy, mi mindent tartalmaz a végeredmény.

A farm to desk felfogása tökéletesen egybevág a Fruitbox.hu hitvallásával, azzal kínálunk téged, amit mi magunk is szívesen fogyasztunk otthon:

  • Nem használunk GMO növényeket, sem adalék-, vagy tartósítószereket.
  • Közvetlenül a termelőtől vásárolsz, így a termék hamar eljut hozzád. Nem vergődik ládákban az ellátási láncban négy-öt lépcsőn keresztül, a Simon Gyümölcstől egyenesen hozzád érkezik.
  • Mi nem alapozunk vegyszeres utóérlelésre. Akkor szedjük le a gyümölcsöket, zöldségeket, mikor azok íze épp a legmegfelelőbb, hogy igazán ízletes legyen minden harapás, vagy épp egy korty gyümölcslé
  • Emellett nem kell „pultálló” fajtákra szorítkoznunk. Ehelyett az ízvilág, a rosttartalom, vagy a telkünk fajtagazdagsága marad előtérben.
  • Családi vállalkozásunkban már 1992 óta termesztünk gyümölcsöt. Számunkra is örömet okoz közvetlenül nektek szedni a termést, egyenesen a ti asztalotokra készíteni a leveket, és látni, hogy jól esik a munkánk szó szerinti gyümölcse.

Hogyan rendelj?

Minden termékünk és a webshop maga is a farm to desk jegyében működik, így ehhez tényleg semmi különöset nem kell tenned.  Találsz nálunk a szezonnak megfelelő friss gyümölcsöket, ám nem mindet értékesítjük nyersen. Ugyanezekből az érett, zamatos termésekből készülnek natúr, préselt gyümölcsleveink is, melyeket vákuum csomagolásban, karton borításban kínálunk. Ha leadtad a rendelésed, hamarosan kapsz egy visszaigazoló e-mailt, és futárunk felveszi veled a kapcsolatot. Irodák számára tökéletes szolgáltatásunk, hiszen hetente többször is, friss gyümölcsöket szállítunk a dolgozók számára, akiknek csak válogatni kell a zamatos és egészséges finomságok között!

Tartalomhoz tartozó címkék: Termékeink Események